Padel vindt in Keytrade Bank een nieuwe dubbelpartner

Keytrade Bank logo

Keytrade Bank

keytradebank.be

Al wie padel speelt, zal het al gemerkt hebben: de klassementen dragen voortaan de naam van onze bank.

"Bij Keytrade Bank gaan we ons de komende jaren inzetten voor padel in België. Samen met onze partners Padel Belgium, AFT Padel, Padel Vlaanderen en AFP willen we de padelsport in België verder laten groeien”, aldus Thierry Ternier, CEO van Keytrade Bank, "Het is een sport naar ons hart. Ze is sterk aan het groeien, voor iedereen toegankelijk, competitief maar ook sociaal, en vooral fun."

Padel is ván en vóór iedereen

Met deze nieuwe partners en een aantal diverse initiatieven (die voorlopig nog even een goed bewaard geheim blijven) willen we als bank een positieve impact hebben op de padelsport in België en de bredere gemeenschap. Ook al is de sport relatief nieuw in België, ze heeft de jongste jaren snel aan terrein gewonnen. Zo was het tijdens de coronacrisis drummen om een plein te boeken. Vandaar ook dat er steeds meer padelbanen zijn gebouwd en dat veel tennisclubs hun faciliteiten hebben uitgebreid met padelbanen.

De populariteit van padel is allicht toe te schrijven aan de toegankelijkheid van de sport. Jong of oud, bijna iedereen kan ermee beginnen. Het is namelijk vrij makkelijk aan te leren. Omdat het bijna altijd met vier personen wordt gespeeld, is het ook een heel erg sociaal gegeven. Dat vergroot de aantrekkingskracht van de sport.

“Wij houden van sport bij Keytrade Bank, dat was al duidelijk door alle loopformules die we de afgelopen jaren ondersteund hebben”, aldus Thierry Ternier. “Daarom ook dat we heel blij zijn dat we in zee kunnen gaan met de Belgische padelorganisaties. Iedereen kan zich op deze sport storten, ongeacht leeftijd en spelniveau.”

Zowel voor de nationale teams als de recreanten

Keytrade Bank zal er met zijn sportsponsoring zijn voor onze nationale padelteams, maar ook voor de recreant en de gelegenheidsspeler. "Als bank willen we bijdragen aan de groei van de sport in het algemeen en de groei en professionalisering van spelers en teams. Het staat in elk geval hoog op onze verlanglijst om een positieve impact te hebben. Op alle vlakken."

Daarom ook dat we bij Keytrade Banknadenken over hoe we de padelsport mee kunnen helpen duurzamer maken. Hoe kunnen wij er bijvoorbeeld voor zorgen dat afgedankte padelballen een tweede leven krijgen? Als alles goed loopt, starten we eind 2023 met een testproject hieromtrent. Maar we beseffen dat, net als bij padel, we dat met de juiste snelheid en het juiste effect zullen moeten doen om echt terreinwinst te boeken. En, niet te vergeten, dat we daarvoor ook zullen moeten kunnen rekenen op de juiste partners.

Andere artikels die u mogelijk interesseren