Terugblik op 2023

thierry ternier

Thierry Ternier

CEO Keytrade Bank

Beste klant,

Sta me toe om u uit naam van alle medewerkers van onze bank een prettig eindejaar en meteen ook al een schitterend 2024 toe te wensen.

Als bankiers varen wij een ietwat tegengestelde koers dan een heel aantal van onze concullega’s. Bij ons geen jaarlijkse kostenverhogingen, maar wel bijna 1 miljoen euro aan uitgekeerde 5 centjes. Een paar cent per verrichting is een symbolisch bedrag, maar opgeteld kan dat tellen. Vanuit ons niet-onbevooroordeeld standpunt is onze 5 cent exemplarisch voor onze kijk op bankieren. En ja, we geven het graag toe: onze marketingafdeling laat geen kans onbenut om deze vergrotende trap van gratis te onderlijnen.

Wanneer we terugkijken op het afgelopen jaar, dan kunnen we niet anders dan 2023 ‘The year of the return of … the return’ te noemen.

De rente is terug. Eind vorig jaar waren wij bij de eersten die sparen terug aantrekkelijker maakten. En dit jaar zijn we dat blijven doen met drie substantiële renteverhogingen. Wij voelden ons dan ook hoegenaamd niet aangesproken toen de Minister van Financiën en een deel van de pers het hadden over de achterblijvende ‘banken’. Wij waren al een bank of drie vooruit.

Hoe de spaarrentes verder zullen bewegen, weet niemand met zekerheid. Maar we zullen altijd ons best doen om u en uw centen gelukkiger te maken. Daar mag u op rekenen. Waren wij als goede leerling onverdeeld gelukkig met de Staatsbon in september? Sta me toe dat ik het antwoord in het midden laat 😊, maar onze teams hebben er wel alles aan gedaan om de online inschrijving in een recordtijd mogelijk te maken.

Wees gerust, ons lijstje met goede voornemens en projecten voor 2024 blijft goedgevuld. Want uiteraard beseffen wij dat er punten zijn die beter moeten kunnen en dat ons werk niet af is.

Laat mij u nogmaals bedanken alsook uw/ons Keytrade Bank-team voor hun tomeloze inzet. Want zonder u en hen is er geen Keytrade Bank.

Beste wensen,

Thierry Ternier

Andere artikels die u mogelijk interesseren