Samen maken we onze toekomst duurzamer!

Sustainability composition (top block)

Door te blijven investeren. En door onszelf op te leggen beter te doen waar en wanneer het kan.

Onze impact

Klein waar het kan, groot waar het moet. Zo zien wij de impact van onze bank. Onze rol is die van een no-nonsense, pragmatisch en digitaal platform waarbij onze klanten hun verantwoorde, sociaal geëngageerde beslissingen voor zichzelf kunnen nemen. Zonder daarvoor te veel te betalen.

Verwacht bij ons dus geen prachtige bedrijfsfilm met dure beloften, maar een bank die met haar iets meer dan 250 werknemers iets tastbaars wil betekenen:

 • Onze eigen ecologische voetafdruk is klein. (Al kan die nog kleiner, denken we.)
 • In ons aanbod vindt u heel veel maatschappelijk verantwoorde oplossingen. (Al beogen we hier ook meer en beter.)
 • Onze partnerships zijn zorgvuldig gekozen op basis van hun impact op mens, maatschappij en natuur.

Want uw toekomst is en blijft van u. Bij ons mag u meer dan ‘return on investment’ verwachten. Samen mikken we op een hogere en duurzame ‘return on living’.

Voor u en uw dierbaren.

Thierry Ternier CEO Keytrade Bank

Elk initiatief telt

Dat besef leeft bij de medewerkers van onze bank. Duurzaamheid en maatschappelijk belang zijn onlosmakelijk verbonden aan wat wij als bank willen doen en zijn.

 • river cleanup

  River Cleanup

  Een halt toeroepen aan de toevloed van plastic dat onomkeerbare schade toebrengt aan vele ecosystemen in onze rivieren en oceanen. Dat is wat River Cleanup doet. Met onze steun hebben zij 32 000 kilo aan plastic (> 1 056 000 flessen) verwijderd in 2022. Ons gezamenlijk doel voor 2023? 43 000 kilo.

 • Molengeek Logo (CTA)

  Molengeek

  Het spreekt vanzelf dat wij als digital native een initiatief zoals dat van Molengeek verwelkomen. Vandaar ook onze samenwerking met hen. Via stageplaatsen en nauwe interactie met onze ‘developers’ hopen wij hun talenten mee te helpen ontplooien.

 • Natural Trail Series logo (CTA)

  Onze sponsoring van Nature Trails

  Als hoofdsponsor van de Nature Trail Series willen we mensen van de schoonheid van de natuur laten genieten, terwijl ze aan hun eigen fitheid werken. Samen met onze partner Golazo hebben we een ecocharter opgesteld waaraan onze evenementen dienen te voldoen.

 • murals-bxl

  Onze muurschilderingen, duurzame kunstwerken

  Je hebt waarschijnlijk al onze muurschilderingen met het thema 'geld maakt gelukkig’ in Brussel en Antwerpen opgemerkt. Wat je misschien niet weet, is dat we een onzichtbare coating als basis hebben gebruikt, die de omringende lucht zuivert. Hieruit kunnen we concluderen dat duurzaamheid, net als kunst, geen grenzen kent.

 • Arkea group

  Een groep met ambities in CSR

  Als niet-beursgenoteerde, coöperatieve ‘mutualistische’ groep stroomt bij Crédit Mutuel Arkéa een doorgedreven gemeenschapszin door de aderen. Check de Corporate Social Responsibility van onze Groep en leer onder andere meer over haar klimaatstrategieolie-en gaspolitiek en hoe ze omgaat met agricultuur en wijnbouw.   

  U vindt hier ook een rapport over ons.