World Cleanup Day

Keytrade Bank logo

Keytrade Bank

keytradebank.be

Samen zorgen voor een mooiere, properdere wereld … Daaronder zetten wij bij Keytrade Bank graag mee onze schouders. Daartoe bundelen we maar al te graag onze krachten bundelen met expert ter zake River Cleanup. Deze Belgische organisatie wil zo veel mogelijk plastic vervuiling in onze oceanen voorkomen door onze rivieren schoon en plasticvrij te maken.

Zaterdag 16 september is er met World Cleanup Day ook voor u een symbolisch ideaal moment om mee dit probleem aan te pakken. Doet u mee?

Hoe deelnemen?

Ruimt u graag op dicht bij u in de buurt? Alleen, met familie, of met vrienden? Check zeker eens de website van onze partner River Cleanup en help hen zwerfvuil opruimen bij één van hun acties. Materiaal zoals handschoenen, vuilniszakken en afvalplukkers zullen ter plaatse beschikbaar zijn. Bekijk de geplande acties en schrijf u nog gauw in!

Organiseert u liever zelf eens een opruimactie? Dat kan ook en is heel eenvoudig. Selecteer gewoon een datum, een locatie en creëer zo uw eigen evenement op https://www.worldcleanupday.org/create-cleanup. Daarna dient u gewoon nog genoeg mensen te activeren en de planeet zal u dankbaar zijn.

Afval is ons gezamenlijk probleem, maar gelukkig zijn we allen samen ook de oplossing.

Een gruwelijke waarheid

Jaarlijks komt er ruim 11 miljard kg plastic in onze oceanen terecht. 80% daarvan via onze rivieren. In het water begint de beschadiging van onze natuur pas echt. Plastic ontbindt daar in microplastics die we daarna onbewust eten en drinken. Die microplastics zitten zelfs in de lucht. Wist u dat u wekelijks het gewicht van een bankkaart naar binnen speelt? Dat lijkt ons niet zo gezond, toch?

world-cleanup-day

Wat is River Cleanup?

Opgericht door Thomas de Groote focust, deze organisatie met haar ‘River Warriors’ op:

  • Opruimen en dat via een wereldwijd netwerk van vrijwilligers die rivieren opkuisen
  • Informeren via workshops en lezingen om mensen bewust te maken van dit gigantisch probleem
  • Transformeren van bedrijven zoals Keytrade Bank en zo helpen de milieu-impact van die bedrijven te verminderen.

World Cleanup Day = de grootste burgeractie ter wereld

World Cleanup Day in cijfersImpact van River Cleanup (sinds 2019)
197 landen en gebieden
241 evenementen
71 miljoen vrijwilligers
13527 warriors
325 000 ton opgehaald vuilnis
23151 kg opgehaald

Andere artikels die u mogelijk interesseren