Hoe kunnen we u helpen?

Wat is het Idea centre en hoe werkt het?

Wat kan u vinden in het Idea Centre?

Het 'Idea Centre' is een handige tool die u toelaat om in één oogopslag aandelen te vergelijken. Op die manier kan u een eerste selectie maken uit duizenden aandelen.

Enerzijds kan u dit via vastgelegde beleggingsthema's in het eerste tabblad van het 'Idea Centre'. Een beleggingsthema is een lijst met vastgestelde selectiecriteria binnen een bepaald thema die u toelaat om aandelen te zoeken op basis van deze criteria. Er werden verschillende beleggingsthema's uitgewerkt die allen vanuit een andere invalshoek de database doorzoeken en er enkel de meest interessante aandelen uit weerhouden. Zo vindt u onder meer de beleggingsthema's 'Conservatieve Europese Aandelen', 'Stabiele rendementsaandelen' en 'Aandelen met stijgende verwachtingen'.

Anderzijds kan u aandelen zoeken op basis van uw geprefereerde criteria in het tweede tabblad van het Idea Centre, m.n. 'Uitgebreid zoeken'. U kan verschillende criteria aanduiden en vervolgens nagaan welke aandelen hieraan voldoen.

Opgelet! Het 'Idea Centre' is een hulpmiddel dat u toelaat om goed geïnformeerd online te beleggen, maar het is geenszins een vorm van beleggingsadvies.

'Uitgebreid zoeken' levert geen enkel aandeel op als resultaat. Hoe kan dit?

Uw selectiecriteria zijn wellicht te streng. Bekijk deze opnieuw en pas aan waar nodig.

Sommige beleggingsthema's leveren geen enkel resultaat op. Hoe kan dit?

De selectiecriteria die we hanteren voor de beleggingsthema's zijn zeer streng. Het kan dus gebeuren dat géén enkel aandeel aan deze strenge eisen voldoet en bijgevolg niet als interessant wordt weerhouden. De beleggingsthema's worden dagelijks geactualiseerd, zodat het nuttig is dat u regelmatig een kijkje neemt bij uw favoriete thema.

Gisteren stond een aandeel op de themalijst van 'Golden Ideas', maar dit aandeel staat daar vandaag niet meer.

Dagelijks krijgen wij duizenden nieuwe gegevens over alle aandelen (nieuwe resultaten, nieuwe verwachtingen, adviezen van analisten) en voeren we nieuwe analyses uit (technische en fundamentele). Deze nieuwe cijfers en nieuwe analyses kunnen enerzijds leiden tot nieuwe ideeën of anderzijds tot gevolg hebben dat bepaalde aandelen van een selectielijst verdwijnen. Elke themalijst kan dus dagelijks toevoegingen of weglatingen bevatten. Indien u geen informatie wil missen omtrent de aandelen in uw favoriete beleggingsthema, raden wij aan om deze lijst op dagelijkse basis te consulteren.

Ik kocht een aandeel dat op één van uw themalijsten als koopwaardig stond vermeld, maar stel nu vast dat de koers daalt! Dit was blijkbaar geen koopwaardig aandeel?

De themalijsten zijn géén kristallen bollen die het mogelijk maken om de toekomstige koers van een aandeel te voorspellen. De themalijsten zijn tevens géén beleggingsadviezen, maar enkel ideeën die voortspruiten uit een zeer strenge en objectieve selectie aan de hand van verschillende criteria. De beleggingswereld is geen exacte wetenschap, en wat vandaag een opportuniteit is kan dit morgen al helemaal niet meer zijn.