Hoe kunnen we u helpen?

Hoe wordt mijn Keyprivate portefeuille beheerd?

Hoe vaak herschikt u mijn portefeuille?

Herschikken verkleint het risico in de tijd en kan zelfs het rendement verhogen op een volatiele markt. KEYPRIVATE analyseert minstens eenmaal per maand uw portefeuille.We vergelijken het risico en het verwachte rendement van uw portefeuille met de ideale portefeuille voor uw risicoprofiel. Als een bepaalde risico- of rendementsdrempel wordt overschreden, voeren we een herschikking uit. Wanneer u een bijkomend bedrag stort, gebruiken we dit geld om de trackers te kopen die op dat moment onderwogen zijn in vergelijking met uw ideale portefeuille. Daardoor hoeft u minder (of bij voldoende instromen helemaal niet) te verkopen om te herschikken.

Waarom is herschikken nodig?

Verschillende activaklassen reageren anders op de markt, de waarden van de individuele trackers stijgen en dalen. Daardoor zal uw portefeuille gaan afwijken van de ideale portefeuille voor uw risicoprofiel en moet de portefeuille herschikt worden. Het verschil tussen de doelgewichten voor uw portefeuille en de daadwerkelijke gewichten in uw huidige portefeuille heet 'drift'.

Kan ik meerdere KEYPRIVATE-risicoprofielen tegelijkertijd hebben?

Ja, u kunt meerdere KEYPRIVATE-rekeningen met verschillende risicoprofielen hebben op voorwaarde dat ze overeen komen met een lager of gelijkwaardig risicoprofiel dan het maximale risicoprofiel dat bepaald werd bij uw geschiktheidstest.