Spaar voor uw pensioen

Senior man wearing yellow sweater (top block)

Ook al is het niet meteen voor morgen, nu al eens nadenken over uw pensioen kan nooit kwaad. Graag later wat meer schaapjes op het droge? Daarvoor dient het fiscaal aangemoedigde pensioensparen net.  En bij ons kan u aan pensioensparen doen via een pensioenspaarfonds.

Slim sparen voor later

Met pensioensparen belegt u jaarlijks in een pensioenspaarfonds bovenop uw wettelijk pensioen. Daarbij krijgt u een mooi fiscaal voordeel van 25% of 30% zodat u aan uitzonderlijk goede voorwaarden spaart.

De eventuele winst hang af van de beursevolutie. Zo'n fonds belegt immers in aandelen en obligaties en dus krijg u geen gegarandeerd minimumrendement.

Hoe werkt het precies?

How does this work exactly?

 • Coin in hand illustration 2 (CTA)

  Minder belastingen

  Voor pensioensparen bestaan er vandaag twee fiscale maximumbedragen. Het ene is 990 euro met een belastingvermindering tot 30 % of 297 euro. Het andere is 1270 euro. Hierop bedraagt de belastingvermindering 25 % of 317,50 euro. Welke van deze twee u best kiest, hangt in grote mate af van welk bedrag u wenst te beleggen.

  Opgelet: als u een kleiner bedrag opzij zet, krijg je niet de volledige premie.

 • Illustration of a chart in a browser window (CTA)

  Wat brengt het op?

  Wij bieden 3 fondsen aan, elk met een verschillende beleggingsstijl, waarbij het gedeelte in aandelen voornamelijk het verschil tussen de drie fondsen bepaalt.

  • Bij BNP Paribas B Pension Sustainable Stability zal het gedeelte aandelen altijd lager zijn dan dat van de andere activaklassen in de portefeuille.
  • Bij BNP Paribas B Pension Sustainable Balanced zullen de beheerders zich richten op een portefeuillesamenstelling van 50 % aandelen en 50 % obligaties.
  • Bij BNP Paribas B Pension Sustainable Growth zal het gedeelte aandelen altijd hoger liggen dan dat van de andere activaklassen in de portefeuille.
 • Pile of coins illustration (CTA)

  Wat kost het?

  U betaalt 3 % instapkosten op elk bedrag dat u in uw gekozen pensioenspaarfonds belegt.

  De lopende kosten van om en bij 1,25%  worden ingehouden op de netto-inventariswaarde van het pensioenspaarfonds. Daarin zit onder meer een jaarlijkse beheersvergoeding van 1 % vervat.

Nuttige artikels

Door ons gebruik van cookies te aanvaarden, geeft u ons de gelegenheid om uw gebruikservaring op onze site te verbeteren: die verloopt sneller, persoonlijker en veiliger. U kan op gelijk welk moment deze parameters wijzigen.