Keytrade Bank koos SOPIAD voor het integreren van de 'duurzaamheidsvoorkeuren' bij Keyprivate

Keytrade Bank logo

Keytrade Bank

keytradebank.be

Klanten die een nieuwe Keyprivate willen openen, moeten een vragenlijst invullen waarin ze kunnen aangeven hoe 'groen of duurzaam' hun portefeuille moet zijn. Deze module is gebouwd in samenwerking met SOPIAD, een spin-off van HEC Liège, de managementschool van ULiège.

De link leggen tussen ESG-beleggingsproducten en de duurzaamheidsvoorkeuren van een klant is veel moeilijker dan het lijkt.

Dirk Van Biesen, Product Manager Trading, Investing & Saving bij Keytrade Bank : Door gebruik te maken van de Safir-oplossing van SOPIAD en de expertise op dit gebied kan het investeringscomité van Keyprivate zich blijven concentreren op zijn kernactiviteit. Safir is een gepersonaliseerde diagnostische oplossing waarmee vermogensbeheerders het financiële welzijn van onze klanten kunnen afstemmen op hun persoonlijke waarden. Een perfect voorbeeld van hoe geld geluk kan kopen, als u het ons vraagt.

Julien Renkin van SOPIAD: "We zijn verheugd dat we Keytrade Bank hebben geholpen haar portefeuillebeheeroplossing te 'ESG-en'. Onze samenwerking bewijst dat wanneer fintechs en banken samenwerken dit een win-winsituatie oplevert. In dit geval zelfs een win-win-winsituatie, want de klanten van Keytrade bank winnen ook."

Over SOPIAD

SOPIAD werd gelanceerd in 2021 als een spin-off van HEC Liège, de managementschool van ULiège, en wordt geleid door ervaren vermogensbeheer- en academische experts. Het doel is om beleggingsbeslissingen voor niet-professionele beleggers te vereenvoudigen. SOPIAD is momenteel gericht op financiële adviseurs in België en Luxemburg en is lid van Fintech Belgium, het LHoFT (Luxemburgse Huis van Financiële Technologieën) en de ABBL (de Luxemburgse Bankiersvereniging).

Andere artikels die u mogelijk interesseren