Bij Keytrade Bank vindt u één van de weinige gratis kredietkaarten op de Belgische markt

Keytrade Bank logo

Keytrade Bank

keytradebank.be

Uit een onderzoek van TopCompare blijkt dat de kredietkaarten van Keytrade Bank één van de weinige gratis kredietkaarten in België zijn. Voor een kredietkaart bent u bij de meeste financiële instellingen al snel enkele tientallen tot honderden euro’s per jaar kwijt, terwijl de drie kredietkaarten die Keytrade Bank aanbiedt,

zijn.

Aan een kredietkaart hangt een prijsje

Een kredietkaart is een veilige en flexibele betaalmethode waarmee u (onverwachte) uitgaven kan financieren zonder dat het bedrag meteen van uw rekening gaat. Een voordeel waar veel mensen gretig gebruik van maken, maar wel één waar vaak een prijskaartje aanhangt. Op de Belgische markt zijn er wel honderd kredietkaarten te verkrijgen bij tientallen financiële instellingen. Voor de meeste van deze kredietkaarten betaalt u voor het gebruik elk jaar een bijdrage. Hoe hoog die bijdrage is, hangt doorgaans af van de extra’s die u wilt zoals bijvoorbeeld verzekeringen of air miles. Voor de meeste kredietkaarten telt u enkele tientallen euro’s neer en de jaarlijkse bijdrage van de duurste kredietkaart loopt zelfs op tot € 570. Zo wordt een kredietkaart al snel een extra uitgave waarmee u rekening moet houden in uw budget.

Er zijn ook gratis kredietkaarten

Hoewel u voor de meeste kredietkaarten dus moet betalen, zijn er ook enkele gratis kredietkaarten op de Belgische markt te verkrijgen. Uit het onderzoek blijkt dat van de elf gratis kredietkaarten, Keytrade Bank er drie aanbiedt: VISA Classic, VISA Gold en VISA Platinum. Elke kredietkaart biedt andere voordelen en deze formules zijn afhankelijk van uw inkomen en onder voorbehoud van aanvaarding. Verder moet u ook een zichtrekening openen. Toch zijn alle drie de kredietkaarten gratis in het eerste jaar én blijven ze ook gratis zolang u ze twaalf keer per jaar gebruikt. Zo geniet u van financiële vrijheid, maar dan aan € 0 per jaar.

Maar is gratis ook echt gratis?

Een kredietkaart wordt als gratis beschouwd als u als gebruiker geen jaarlijkse bijdrage hoeft te betalen, zoals bij Keytrade Bank het geval is. Toch moet u altijd rekening houden met andere kosten die bij elke kredietkaart - gratis of niet - komen kijken. Zo is geld afhalen of betalen in de eurozone gratis, maar daarbuiten betaalt u wel voor de wisselkoers. Daarnaast moet u bij sommige kredietkaarten ook interesten betalen als u de terugbetaling spreidt over een lange periode. U betaalt geen rente als u het geld volledig terugbetaalt in de maand volgend op uw aankoop.

Gratis, maar toch heel wat voordelen

Als een kredietkaart gratis is, kunt u dan ook van extra’s genieten? Bij de meeste kredietkaarten is dat niet het geval of zijn de voordelen heel beperkt. Toch biedt elke formule bij Keytrade Bank wel extra’s. Zo zit er bij de Classic-kaart al een basisverzekeringspakket waarmee u (online) aankopen beveiligd zijn tegen bijvoorbeeld diefstal of als uw aankoop niet geleverd werd. Met de Gold-kaart bent u daarnaast ook nog verzekerd voor ongevallen en annulaties. Bij een Platinum-kaart komen daar nog persoonlijke bijstand en andere extra’s bovenop. Welke kredietkaart u dus best aanvraagt, hangt af van uw levensstijl en uw behoeften.

artikel in samenwerking met Topcompare

Deze communicatie bevat geen beleggingsadvies of aanbeveling, noch een financiële analyse. Niets in deze communicatie mag worden geïnterpreteerd als zijnde informatie met contractuele waarde van eender welke aard. Deze communicatie is uitsluitend ter informatie bedoeld. Keytrade Bank kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eender welke beslissing op basis van de informatie die deze communicatie bevat, noch voor het gebruik ervan door derden. Gelieve u in te lichten voor u in financiële instrumenten belegt. Lees daarom aandachtig het document "Overzicht van de belangrijkste kenmerken en risico’s van financiële instrumenten" bij documenten op keytradebank.be.

Andere artikels die u mogelijk interesseren