Hoe kunnen we u helpen?

Effectentransfer naar Keytrade Bank

Hoe transfereer ik effecten naar Keytrade Bank?

U kunt uw opdracht tot transfer aan uw huidige bank geven. Of u geeft een mandaat aan Keytrade Bank.

U geeft opdracht aan Keytrade Bank

 • Download, print en vul het formulier Effectentransfer - Mandaat in.
 • Teken het en zend het ons terug: Keytrade Bank Backoffice Effecten Vorstlaan 100 1170 Brussel

Wat gebeurt er vervolgens?

Wij starten de effectentransfer voor u zodra wij het ondertekende formulier ontvangen. Wij nemen hiervoor contact op met de backoffice van uw huidige bank. Afhankelijk van de te transfereren effecten en de snelheid van uw huidige bank of broker zal de transfer enkele (2-4) weken in beslag nemen.

Hebt u nog geen rekening bij Keytrade Bank? Geen probleem. Wij starten de transfer zodra uw rekeningnummers bekend zijn.

U geeft opdracht aan uw huidige bank

Geef uw bank opdracht om uw effecten naar Keytrade Bank te transfereren. Uw bank zal daarop contact opnemen met Keytrade Bank om de transfer af te ronden. Uiteraard kunt u een overzicht met te transfereren effecten per e-mail (stock.transfers@keytradebank.com) aan Keytrade Bank toezenden. Zo kunnen wij eenvoudig controleren of uw transfer volledig is.

Zend ons een bewijs van de transferkosten

Om voor vergoeding van de transferkosten in aanmerking te komen stuurt u binnen 6 maanden na aanvangsdatum van de effectentransfer het formulier Effectentransfer - Bewijs kosten in. Voeg er het bewijs van de aangerekende transferkosten (vb. een kopie van de rekeninguittreksels) aan toe. Alleen transfers die voldoen aan de voorwaarden komen in aanmerking voor vergoeding.

Kan ik alle effecten naar Keytrade Bank transfereren?

Mocht een effect niet online verhandeld worden, neem dan vooraf contact op met onze commerciële dienst op nummer + 32 (0) 2 679 90 00 of per e-mail op info@keytradebank.com Zij geven u snel uitsluitsel.

Opgelet effecten die noteren op OTC BB worden niet aanvaard.

Wat zijn de voorwaarden voor terugbetaling van de transferkosten?

Keytrade Bank hanteert geen transferkosten voor het ontvangen van uw effecten. Wel kan uw andere bank u kosten aanrekenen. Deze transferkosten vindt u op de website van uw andere bank. Vergoeding van transferkosten is mogelijk voor effectentransfers naar Keytrade Bank. De volgende voorwaarden bepalen of een vergoeding voor de aangerekende transferkosten wordt toegekend:

 • Stuur ons binnen 6 maanden na aanvang van de effectentransfer per post of e-mail naar uw rekening bij Keytrade Bank een overzicht van de aangerekende transferkosten. Gebruik hiervoor het document Effectentransfer - Bewijs kosten en voeg een kopie van de rekeninguittreksels met transferkosten toe.
 • Transferkosten komen voor vergoeding in aanmerking indien:
  • u het effect via de website van Keytrade Bank online kunt aankopen en
  • de waarde van de getransfereerde lijn minimaal EUR 500 bedraagt (of een equivalent van EUR 500 indien het effect in een andere valuta noteert). Transfers van effecten die niet online bij Keytrade Bank kunnen worden aangekocht (bijvoorbeeld alleen online worden verkocht of telefonisch verhandeld) of waarvan de getransfereerde lijn lager is dan EUR 500 (of equivalent in andere valuta) komen niet voor terugbetaling van transferkosten in aanmerking. Wilt u vooraf weten welke effecten in uw portefeuille voor vergoeding van transferkosten in aanmerking komen? Neem contact op met onze commerciële dienst op nummer + 32 (0) 2 679 90 00 of per e-mail op info@keytradebank.com
 • De maximale vergoeding van transferkosten bedraagt EUR 2.500 per kalenderjaar per wettelijke woonplaats en geldt voor alle personen tezamen op dit adres. De vergoeding wordt op uw effectenrekening bij Keytrade Bank geboekt. Verricht u meerdere transfers binnen 12 maanden? Dan geldt het maximum van EUR 2.500 voor alle transfers samen.

Wanneer is de terugbetaling van transferkosten op mijn rekening zichtbaar?

De door u gemaakte transferkosten kunt u binnen 6 maanden na aanvangsdatum van de effectentransfer met het formulier Effectentransfer - Bewijs kosten terugvragen.

Wat gebeurt er vervolgens?

 • Zodra wij het ondertekende document met bijlagen ontvangen, starten wij met het verwerken van uw verzoek.
 • U ontvangt de vergoeding van transferkosten die aan de voorwaarden voldoen binnen 15 werkdagen op uw effectenrekening.

Alleen transfers die voldoen aan de voorwaarden komen in aanmerking voor vergoeding. De voorwaarden voor vergoeding leest u na in de formulieren Effectentransfer - Mandaat en Effectentransfer - Bewijs kosten.

Hoe transfereer ik mijn effecten naar een andere rekening?

U kunt snel en eenvoudig effecten naar een andere rekening bij Keytrade Bank boeken:

 • Download, print en vul het formulier Effectentransfer - Binnen Keytrade Bank in.
 • Teken het en zend het ons terug Keytrade Bank Backoffice Effecten Vorstlaan 100 1170 Brussel

Wat gebeurt er vervolgens?

 • Wij starten de effectentransfer voor u zodra wij het ondertekende formulier ontvangen.
 • Zorg vooraf dat er voldoende saldo op uw effectenrekening aanwezig is om de transferkosten te voldoen. De kosten voor effectentransfer binnen Keytrade Bank bedragen EUR 15 excl. BTW ( 18,15 incl. BTW) per lijn. Bij onvoldoende saldo op uw effectenrekening kunnen wij de overboeking niet starten. Zorg voor een vlotte verwerking daarom zelf voor voldoende saldo op uw effectenrekening. Transfereert u beleggingsfondsen *  vanuit een KEYPLAN? Lees dan de productvoorwaarden van het KEYPLAN voor de transferkosten. 
 • Hou er rekening mee dat uw transfer ongeveer 1 week kan duren.

*Met fonds, wordt «instelling voor collectieve belegging» (ICB) bedoeld. Instelling voor collectieve belegging is een algemeen begrip gebruikt voor instellingen die hun financiële middelen bij het publiek aantrekken en waarvan de activiteit erin bestaat een portefeuille in financiële instrumenten te beheren. Het begrip fonds groepeert zowel beleggingsvennootschappen (zoals de bevek of de bevak) als beleggingsfondsen (zoals het gemeenschappelijk beleggingsfonds) en hun compartimenten.