Sponsoring

Samen voor een mooiere, properdere wereld!

plastic river

Minder vervuilend plastic in onze rivieren en zeeën … dat is de missie van onze partner River Cleanup, waarmee wij bij Keytrade Bank maar al te graag onze krachten bundelen. Ook u kan bijdragen aan deze goede zaak. Ontdek hoe?

 • plastic

  De lelijke 'plastieken' waarheid

  Jaarlijks komt er ruim 11 miljard kg plastic in onze oceanen terecht. 80% daarvan via onze rivieren. In het water begint de beschadiging van onze natuur pas echt. Plastic ontbindt daar in microplastics die we daarna onbewust eten en drinken.

  Die microplastics zitten zelfs in de lucht. Wist u dat u wekelijks het gewicht van een bankkaart naar binnen speelt? Dat lijkt ons niet zo gezond, toch?

  Hoog tijd dus voor actie!

 • river cleanup

  Wat is River Cleanup?

  Opgericht door Thomas de Groote focust, deze organisatie met haar ‘River Warriors’ op:

  • Opruimen en dat via een wereldwijd netwerk van vrijwilligers die rivieren opkuisen
  • Informeren via workshops en lezingen om mensen bewust te maken van dit gigantisch probleem
  • Transformeren van bedrijven zoals Keytrade Bank en zo helpen de milieu-impact van die bedrijven te verminderen.

  Meer op de website van River Cleanup

Thomas van River Cleanup wil je bedanken

Vorige maand vroegen we u of propere rivieren wilde steunen aan de hand van uw 5 cent-bonus. Deze actie loopt nog altijd, maar Thomas van River Cleanup geeft u graag een tussenstand.

Draagt u bij aan minder plastic in onze rivieren?

 • Er zit iets extra in uw bonus

  Wilt u bijdragen aan de nobele missie River Cleanup? Dat kan via uw/onze maandelijkse 5 cent-bonus. U kan de bonus van september, oktober en november 2023 namelijk heel makkelijk schenken. Voor u niet meer dan een symbolische habbekrats, maar voor onze partner onbetaalbaar in de verwijdering van plastic.

  Hoe? Ga naar de transactiesite na de betaling van uw bonus. U zal zien dat er een pop-up verschijnt met de mogelijkheid om uw bonus weg te schenken. Alvast een DIKKE DANKUWEL!

 • Take part in a River Cleanup

  1 vuilniszak, 1 paar rubberen handschoenen en een beetje van uw tijd. Meer hebt u niet nodig om zelf zwerfvuil te rapen. Vele handen maken echt een wereld van verschil.

  Wilt u meedoen met een River Cleanup dichtbij uw thuis? Of er misschien zelf één organiseren? Kijk dan zeker eens op de website van onze partner.

River Cleanup en Keytrade Bank: meer dan louter financiële steun

We zijn met ons partnership gestart in 2022. Naast een financiële bijdrage vinden we het bij Keytrade Bank vooral belangrijk om River Cleanup te helpen bij de broodnodige bewustmaking van deze problematiek bij onze medewerkers en onze klanten.

In april 2023 namen onze medewerkers al deel aan de nationale River Cleanup challenge (in navolging van onze CEO, zie video) en daarnaast hielpen ze in mei als teambuilding de oevers van het kanaal in Brussel proper maken.

Naar aanleiding van de 25ste verjaardag van Keytrade Bank hebben we zelf al 25 000EUR geschonken in september 2023. Daarnaast staan er nog een aantal acties op het programma, zoals een University Challenge in samenwerking met de VUB.

En we zijn er nog lang niet klaar mee!