Transactieregels Milaan

Hier vindt u de openingsuren van de markten, de ordertypes die toegelaten zijn per markt, hun geldigheidsduur … Kortom: alle nuttige info om nog beter te beleggen!

Uurschema

De beurs van Milaan is open van 9u00 tot 17u40

Uw orders worden vanaf 8u naar de beurs gezonden, maar zij behouden tot 9.00 uur hun 'wacht' status.

De dagorders worden geannuleerd om 17u45.

De orders die geplaatst na 17u40 worden naar de beurs gestuurd op de volgende beursdag.


Soorten orders en toegelaten hoeveelheden

1° Limiet order (Limit order)

Een limiet order is nauwkeuriger dan een markt order. U kunt een limiet vastleggen zowel voor de aankoop als voor de verkoop, maar dit biedt geen enkele garantie over de uitvoering van uw order.

Een limiet order is nauwkeuriger dan een markt order. U kunt een limiet vastleggen zowel voor de aankoop als voor de verkoop, maar dit biedt geen enkele garantie over de uitvoering van uw order.

Opmerking: Orders waarvan de hoeveelheid minder dan 100 stukken is hebben geen invloed op de Bid en de Ask.


Geldigheidsduur van de orders

U heeft de mogelijkheid om de geldigheidsduur van uw order te bepalen.

  • Day (dag)Uw order is 1 beursdag geldig. Indien uw order niet is uitgevoerd, wordt deze automatisch geannuleerd bij sluiting van de beurs. Wanneer u een dagorder ingegeven heeft na sluiting van de beurs, is uw order geldig gedurende de volgende beursdag.
  • GTC (Good Till Cancelled):Uw order blijft 30 dagen geldig.

Opgelet: Elke derde vrijdag van de maand zullen alle orders in wacht (gedeeltelijk of volledig) waarvan de limiet meer dan 10% van de laatste koers van het desbetreffende aandeel bedraagt automatisch geannuleerd worden door de Beurs van Milaan.

Indien een dagorder gedurende een beursdag gedeeltelijk wordt uitgevoerd, dan wordt het gedeelte dat nog niet uitgevoerd werd aan het einde van de dag geannuleerd. U dient opnieuw een order in te geven als u dit overblijvende gedeelte alsnog wenst te verhandelen, waarvoor opnieuw, bij uitvoering, transactiekosten worden berekend. Bij een GTC order blijft het overblijvende gedeelte van uw order als deelorder staan totdat het geheel is uitgevoerd of u het annuleert. U betaalt eenmaal de transactiekosten, ongeacht het aantal deeluitvoeringen.

Orders kunnen geannuleerd worden door uzelf, door de beurs of door Keytrade Bank.

Opmerking 2: Indien u de opbrengst van een uitgevoerd verkooporder wenst te gebruiken, dan dient u rekening te houden met de valutadatum van de beschikbaar geworden cash.

Valutadata per markt :

empty-headerempty-header
Euronext (Brussel, Amsterdam, Parijs)
D+2
London Stock Exchange
D+2
Milaan
D+2
Xetra (Frankfurt)
D+2
Zwitserland
D+2
Madrid
D+2
OMX (Helsinki, Stockholm, Kopenhagen)
D+2
US markten
D+2
Canadese markten
D+2
Europese opties
D+1
US opties
D+1
Fondsen
D+3 (de valutadatum wordt evenwel bepaald door de uitgever)
Obligaties
D+2
Omwisselen valuta
D+1