Transactieregels Madrid

Hier vindt u de openingsuren van de markten, de ordertypes die toegelaten zijn per markt, hun geldigheidsduur … Kortom: alle nuttige info om nog beter te beleggen!

Openingsuren

De beurs van Madrid is open van 9 uur tot 17.30 uur.

De orders worden naar de beurs gestuurd vanaf 8 uur, maar behouden het statuut « wait » tot 9.30 uur. De dagorders zijn geannuleerd om 17.45 uur.

De orders ingevoerd na 17.40 uur worden de volgende dag naar de beurs gestuurd.


Trading

De verhandeling op de markt is mogelijk tussen 9 uur en 17.30 uur. Het orderboek is open van 8.30 uur tot 9 uur en een fixing van 5 minuten heeft plaatst op het ogenblik van de sluiting van de markt.

1° Algemeen

Verhandeling in continu van 9 uur tot 17.30 uur, dit voor de meest verhandelbare effecten.

2° Nieuwe Markte

Verhandeling in continu van 9 uur tot 17.30 uur, dit voor de sector technologieën.

3° Fixing

Gebruikt voor de minst liquide effecten van de Spaanse markt. De aankoop- en verkooporders worden gegroepeerd om verhandeld te worden gedurende twee sessies (om 12 uur en om 16 uur).


Soorten orders en toegelaten hoeveelheden:

1° Markt order:

Een order tegen de marktprijs laat toe onmiddellijk effecten te kopen aan de beste prijs beschikbaar op de markt. Het geeft u geen enkele garantie over de eindprijs van de transactie (vooral bij een grote activiteit van het effect). De waarschijnlijkheid dat uw order wordt uitgevoerd is daarentegen groter.

Indien u een « markt order » wenst te plaatsen, vult u het veld « prijs » niet in.

2° Limiet order:

Een limiet order is nauwkeuriger dan een markt order. U kunt een limiet vastleggen zowel voor de aankoop als voor de verkoop, maar dit biedt geen enkele garantie over de uitvoering van uw order.

Bijvoorbeeld, bij een verkoop is de limiet die u bepaalt de minimumprijs waaraan u bereid bent te verkopen, lager wordt uw order niet uitgevoerd.

Indien de koers van het aandeel lager ligt dan 50EUR , mag u een limiet plaatsen met een hoeveelheid van 0,01EUR , indien de koers van het aandeel hoger ligt dan 50EUR , moet men een limiet plaatsen met een hoeveelheid van 0,05EUR .


Geldigheidsduur van de orders

U heeft de mogelijkheid om de geldigheidsduur van uw order te bepalen. Er bestaan twee mogelijkheden:

  • Day (dag)Uw order is 1 beursdag geldig. Indien uw order niet is uitgevoerd, wordt deze automatisch geannuleerd bij sluiting van de beurs. Wanneer u een dagorder ingegeven heeft na sluiting van de beur
  • GTC (Good Till Cancelled):Uw order blijft 30 dagen geldig. De orders kunnen geannuleerd worden door u, de beurs of Keytrade Bank.

Opmerking 1 Indien een dagorder gedurende een beursdag gedeeltelijk wordt uitgevoerd, dan wordt het gedeelte dat nog niet uitgevoerd werd aan het einde van de dag geannuleerd. U dient opnieuw een order in te geven als u dit overblijvende gedeelte alsnog wenst te verhandelen, waarvoor opnieuw, bij uitvoering, transactiekosten worden berekend. Bij een GTC order blijft het overblijvende gedeelte van uw order als deelorder staan totdat het geheel is uitgevoerd of u het annuleert. U betaalt eenmaal de transactiekosten, ongeacht het aantal deeluitvoeringen.

Opmerking 2 Indien u de opbrengst van een uitgevoerd verkooporder wenst te gebruiken, dan dient u rekening te houden met de valutadatum van de beschikbaar geworden cash.

Valutadata per markt :

empty-headerempty-header
Euronext (Brussel, Amsterdam, Parijs)
D+2
London Stock Exchange
D+2
Milaan
D+2
Xetra (Frankfurt)
D+2
Zwitserland
D+2
Madrid
D+2
OMX (Helsinki, Stockholm, Kopenhagen)
D+2
US markten
D+2
Canadese markten
D+2
Europese opties
D+1
US opties
D+1
Fondsen
D+3 (de valutadatum wordt evenwel bepaald door de uitgever)
Obligaties
D+2
Omwisselen valuta
D+1