Door ons gebruik van cookies te aanvaarden, geeft u ons de gelegenheid om uw gebruikservaring op onze site te verbeteren: die verloopt sneller, persoonlijker en veiliger. U kan op gelijk welk moment deze parameters wijzigen.

Over ons

Management

Directiecomité

Thierry Ternier

Thierry Ternier is Chief Executive Officer (CEO), Voorzitter van het Uitvoerend Comité en lid van het Directiecomité van Arkéa Direct Bank.

Hij werd in 1965 geboren in Veurne en behaalde het diploma van handelsingenieur aan de universiteit van Gent en een master in accountancy aan de Brusselse hogeschool Vlekho. Hij startte zijn carrière als portefeuillebeheerder bij Unilever. In 1991 kwam hij in dienst van de verzekeringsgroep JOSI als ALM en investeringsdirecteur. In 1993 werd hij CEO en lid van het Directiecomité bij RealBank (de vroegere Bank voor Koophandel van Brussel). Sinds de fusie van Keytrade Bank met RealBank in 2002 is hij gedelegeerd bestuurder en CEO van Keytrade Bank.

Marie-Ange Marx

Marie-Ange Marx is Chief Operating Officer (COO), lid van het Directiecomité, Gedelegeerd Bestuurder en verantwoordelijk voor de operationele functies van Keytrade Bank.

Geboren in Maastricht in 1969, studeert Marie-Ange Marx in België af als licentiaat in de rechten aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Daarna behaalt ze een master in European Community Law (LLM) aan het Europacollege in Brugge.

Marie-Ange Marx start haar loopbaan als advocate bij De Backer & Vennoten en werkt zo aan de balie in Brussel. In 1999 wordt ze door de oprichters van Keytrade Bank gevraagd om de ontwikkeling en leiding van Keytrade Bank Luxembourg op zich te nemen. In 2003 keert ze naar het moederbedrijf terug als Compliance Officer, tot ze in januari 2007 tot COO wordt benoemd.

Vincent Questiaux

Vincent Questiaux is Chief Information Officer (CIO), lid van het directiecomité en verantwoordelijk voor het informaticaplatform van Keytrade Bank.

Geboren in Nijvel in 1974, behaalt hij een master van burgerlijk ingenieur elektriciteit aan de Université Catholique de Louvain (UCL).

Hij start zijn loopbaan bij Accenture, wordt vervolgens Senior Product Manager bij SWIFT en daarna Chief Operating Officer bij Gambit Financial Solutions. In 2014 gaat hij ten slotte aan de slag bij Keytrade Bank.

Katrien Berghs

Katrien Berghs is HR Directeur en lid van het directiecomité van Keytrade Bank.

Geboren in Genk in 1974, studeert Katrien Berghs af als licentiaat in de rechten aan de KULeuven. Daarna behaalt ze een master in Sociaal Recht aan de Vrije Universiteit Brussel.

Katrien Berghs start haar loopbaan in 1999 als assistent aan het Instituut voor Arbeidsrecht aan de KULeuven en als advocate bij Linklaters aan de balie te Brussel. Sinds 2006 is Katrien actief in verschillende HR managementfuncties bij achtereenvolgens Delhaize Group, Loyens & Loeff Advocaten en Adecco Group. Sinds 2019 is zij aan de slag bij Keytrade Bank.

Jean Rapoport

Jean Rapoport, Chief Financial Officer (CFO) is lid van het Directiecomité en verantwoordelijk voor de Finance & Risks-functies van Keytrade Bank.

Jean Rapoport, geboren in Brussel in 1988, behaalde een Master in Management Engineering aan de Solvay Brussels School of Economics & Management (Vrije Universiteit van Brussel).

Hij begon zijn carrière als financieel auditor bij PricewaterhouseCoopers en vervoegde vervolgens de financiële afdeling van AXA België. In 2014 trad hij toe tot Fortuneo Bank als financieel manager. Na de fusie van Fortuneo en Keytrade Bank werd hij verantwoordelijk voor de implementatie van de managementcontrole van de gefuseerde entiteit, werd vervolgens benoemd tot CFO van Keytrade Bank in november 2017 en nam hij het beheer van de Risk-functies over in september 2019.

Maria-Cristina Melan

Maria-Cristina is Head of Transformation and Testing en lid van het Directiecomité van Keytrade Bank.

Ze werd geboren in 1980 in Brussel en behaalde een masterdiploma economie met onderscheiding aan de Université Catholique de Louvain (UCL).

Maria-Cristina werkt al 12 jaar in de consultancysector, waarvan 7 jaar bij KPMG België. Gedurende haar hele loopbaan heeft ze zich beziggehouden met omgevingen in volle transformatie, van IT-transformaties tot herzieningen van organisatie en processen. Met meer dan 15 jaar ervaring in voornamelijk de financiële dienstensector heeft Maria-Cristina een ruime ervaring opgebouwd in het werken in veranderende omgevingen.