Ons uitvoerend comité

Ons leiderschap blijft de grenzen van online bankieren en beleggen verleggen.

 • ManagementThierry

  Thierry Ternier

  Chief Executive Officer (CEO)

  Thierry Ternier is Voorzitter van het Uitvoerend Comité en lid van het Directiecomité van Arkéa Direct Bank.

  Hij werd in 1965 geboren in Veurne en behaalde het diploma van handelsingenieur aan de universiteit van Gent en een master in accountancy aan de Brusselse hogeschool Vlekho. Hij startte zijn carrière als portefeuillebeheerder bij Unilever. In 1991 kwam hij in dienst van de verzekeringsgroep JOSI als ALM en investeringsdirecteur. In 1993 werd hij CEO en lid van het Directiecomité bij RealBank (de vroegere Bank voor Koophandel van Brussel). Sinds de fusie van Keytrade Bank met RealBank in 2002 is hij gedelegeerd bestuurder en CEO van Keytrade Bank.

 • Marie-Ange Marx - Comex (large card)

  Marie-Ange Marx

  Chief Operating Officer (COO)

  Marie-Ange Marx is lid van het Uitvoerend Comité, verantwoordelijk voor de operationele functies van Keytrade Bank.

  Geboren in Maastricht in 1969, studeert Marie-Ange Marx in België af als licentiaat in de rechten aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Daarna behaalt ze een master in European Community Law (LLM) aan het Europacollege in Brugge.

  Marie-Ange Marx start haar loopbaan als advocate bij De Backer & Vennoten en werkt zo aan de balie in Brussel. In 1999 wordt ze door de oprichters van Keytrade Bank gevraagd om de ontwikkeling en leiding van Keytrade Bank Luxembourg op zich te nemen. In 2003 keert ze naar het moederbedrijf terug als Compliance Officer, tot ze in januari 2007 tot COO wordt benoemd.

 • Vincent Questiaux - Comex (large card)

  Vincent Questiaux

  Chief Information Officer (CIO)

  Vincent Questiaux is lid van het Uitvoerend Comité en verantwoordelijk voor het informaticaplatform van Keytrade Bank.

  Geboren in Nijvel in 1974, behaalt hij een master van burgerlijk ingenieur elektriciteit aan de Université Catholique de Louvain (UCL).

  Hij start zijn loopbaan bij Accenture, wordt vervolgens Senior Product Manager bij SWIFT en daarna Chief Operating Officer bij Gambit Financial Solutions. In 2014 gaat hij ten slotte aan de slag bij Keytrade Bank.

 • Katrien Berghs - Comex (large card)

  Katrien Berghs

  HR Director

  Katrien Berghs is lid van het Uitvoerend Comité van Keytrade Bank.

  Geboren in Genk in 1974, studeert Katrien Berghs af als licentiaat in de rechten aan de KULeuven. Daarna behaalt ze een master in Sociaal Recht aan de Vrije Universiteit Brussel.

  Katrien Berghs start haar loopbaan in 1999 als assistent aan het Instituut voor Arbeidsrecht aan de KULeuven en als advocate bij Linklaters aan de balie te Brussel. Sinds 2006 is Katrien actief in verschillende HR managementfuncties bij achtereenvolgens Delhaize Group, Loyens & Loeff Advocaten en Adecco Group. Sinds 2019 is zij aan de slag bij Keytrade Bank.

 • Maria-Cristina Melan - Comex (large card)

  Maria-Cristina Melan

  Head of Transformation and Testing

  Maria-Cristina is lid van het Uitvoerend Comité van Keytrade Bank.

  Ze werd geboren in 1980 in Brussel en behaalde een masterdiploma economie met onderscheiding aan de Université Catholique de Louvain (UCL).

  Maria-Cristina werkt al 12 jaar in de consultancysector, waarvan 7 jaar bij KPMG België. Gedurende haar hele loopbaan heeft ze zich beziggehouden met omgevingen in volle transformatie, van IT-transformaties tot herzieningen van organisatie en processen. Met meer dan 15 jaar ervaring in voornamelijk de financiële dienstensector heeft Maria-Cristina een ruime ervaring opgebouwd in het werken in veranderende omgevingen.

 • Morgan Libert - Comex (large card)

  Morgan Libert

  Chief Marketing Officer (CMO)

  Morgan Libert is lid van het Uitvoerend Comité en verantwoordelijk voor Marketing en Communicatie bij Keytrade Bank.

  Geboren in Bergen in 1985, Morgan Libert is afgestudeerd aan de Warocqué Faculteit van de Universiteit van Bergen met een masterdiploma in Management Engineering.

  De eerste jaren van zijn carrière heeft hij doorgebracht bij BNP Paribas Fortis. Eerst was hij er International Associate, daarna Sponsoring Manager om er te eindigen als Head of e-media.

  Acht jaar later werd hij lid van het Uitvoerend Comité van Havas Media als Digital Director om er daarna Chief Transformation Officer te worden. Nadien keerde hij terug naar de banksector. Eerst bij ING in Marketing en daarna bij Digital Sales bij Belfius.

  Sinds begin 2022 werkt hij voor Keytrade Bank. Daarnaast is hij lector in Marketing aan de Universiteit van Bergen sinds 2018.

 • ManagementFilip

  Filip Van den Put

  Chief Data Officer

  Filip Van den Put is lid van het Uitvoerend comité en is verantwoordelijk voor data & AI bij Keytrade Bank. Geboren in 1977 en afkomstig uit Retie behaalde Filip diploma's in Strategisch Management en Human Resources bij Thomas More en Vlekho. Filip begon zijn carrière bij Ahold Delhaize in 2001 en bekleedde diverse functies. Hij ging van HR-management naar meer datagerichte posities. In 2023 gaat Filip met zijn diepgaande expertise in data governance, BI, data analytics, data science en AI aan de slag bij Keytrade Bank.

 • ManagementLudovic

  Ludovic Roets

  Chief Financial Officer (CFO)

  Ludovic Roets is lid van het Uitvoerend Comité van Keytrade Bank.

  Geboren in Bergen in 1985 behaalde Ludovic een masterdiploma in Managementwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Faculteit van Bergen na zijn bachelordiploma in Management IT aan de Haute Ecole Louvain en Hainaut (HELHa).

  Hij begon zijn carrière bij Keytrade Bank in 2009 als lid van het team dat zich bezighield met de balans en resultatenrekening van de bank. Vervolgens had hij verschillende functies in de meer financiële departementen van de bank waaronder Risk, Permanent Control en Finance.

In woord en beeld