Hoe kunnen we u helpen?

Wat je moet weten over turbo's

Wat is een Turbo ?

Een Turbo is een beursgenoteerd beleggingsinstrument dat u de gelegenheid biedt om via een hefboom versneld te profiteren van koersstijgingen en -dalingen.

Waarom investeren in Turbo's ?

Enkele van de voordelen zijn :

  • mogelijkheid om versneld te profiteren van koersstijgingen en-dalingen.
  • makkelijk verhandelbaar via Euronext.
  • transparante koersvorming
  • grote keuze in onderliggende waarden (indices, aandelen, grondstoffen, valuta en obligaties).
  • groot winstpotentieel door hefboom
  • ingebouwde stop loss-niveau
  • geen vaste looptijd

Welke risico's zijn er verbonden aan investeren in Turbo's ?

Door de hefboom is een belegging in turbo's risicovoller dan een directe belegging in de onderliggende waarde. Als de koers van de onderliggende waarde het stop loss-niveau raakt of overschrijdt, dan wordt de turbo automatisch afgewikkeld en de restwaarde aan de belegger terugbetaald. U kunt in deze gevallen uw gehele belegging verliezen. Indien u belegt in een turbo waarvan de onderliggende waarde in vreemde valuta genoteerd staat, kan de koers van de turbo negatief beïnvloed worden door de wisselkoerseffecten.

In welke onderliggende waarden kan ik beleggen via een turbo ?

Op dit moment kan u via turbo's beleggen in indices, aandelen, grondstoffen, valuta en obligaties. Voor een volledig overzicht van alle beschikbare turbo's kan u steeds kijken op volgende site www.abnamromarkets.be.

Wat is een Turbo Long ?

Een Turbo Long is het type Turbo waarin men zal investeren indien men denkt dat de koers van de onderliggende waarde gaat stijgen.

Wat is een Turbo Short ?

Een Turbo Short is het typeTurbo waarin men zal investeren indien men denkt dat de koers van de onderliggende waarde gaat dalen.