Hoe kunnen we u helpen?

Wat is de Global Analyzer en hoe werkt het?

Wat is de Global Analyzer?

De Global Analyzer is een krachtige analysetool die een oordeel velt over 5 belangrijke aspecten van een welbepaald aandeel: de vooruitzichten, de waardering, het risico, de timing en de kwaliteit. Voor elk van deze 5 domeinen wordt een diepgaande analyse uitgevoerd die telkens leidt tot een duidelijke conclusie, gaande van slecht tot uitstekend. Tenslotte worden de conclusies van de 5 domeinen samengebracht tot één globale analyse. Dit kan zijn : verkopen, afbouwen, houden, opbouwen of kopen.

Waarop baseert de Global Analyzer zich bij het vormen van een analyse?

De Global Analyzer is de vrucht van jarenlang onderzoek. De Global Analyzer wordt gevoed door duizenden up-to-date gegevens met betrekking tot tienduizenden aandelen. Deze gegevens worden opgehaald bij zeer toonaangegevende leveranciers zoals Factset, Interactive Data en Reuters. Vervolgens worden deze gegevens dagelijks verwerkt in diverse analysemodules die zich baseren op de belangrijkste economische vakliteratuur met betrekking tot beleggingsleer voor elk van de 5 deeldomeinen (de vooruitzichten, de waardering, het risico, de timing en de kwaliteit).

Zijn de analyses van de Global Analyzer betrouwbaar?

De Global Analyzer gebruikt up-to-date gegevens die afkomstig zijn van zeer betrouwbare informatieleveranciers zoals Factset, Interactive Data en Reuters. De analysemodellen die de Global Analyzer gebruikt baseren zich op de meest vooraanstaande vakliteratuur die de afgelopen 50 jaar werd gepubliceerd. Hierdoor kunnen we stellen dat de Global Analyzer een betrouwbare en wetenschappelijk ondersteunde beleggingstool is. Het is echter onjuist om te stellen dat alle aanbevelingen van de Global Advizer per definitie zullen leiden tot succesvolle beleggingsbeslissingen. De Global Analyzer is dus zeker geen kristallen bol die de toekomstige koersevolutie van een aandeel kan voorspellen!

Hoeveel kost het gebruik van de Global Analyzer?

Er zijn twee versies van de Global Analyzer:

  • een gratis versie (BASIC): hier worden enkel de samenvatting van resultaten van de analyses getoond. Deze resultaten zijn identiek aan de resultaten van PREMIUM.
  • een betalende versie (PREMIUM) : het gaat over een uitgebreid analyserapport van het onderzochte aandeel, inclusief beschrijvende teksten, grafieken en conclusies.

De BASIC is volledig gratis en onbeperkt consulteerbaar door alle cliënten van Keytrade Bank. U zal voor de aandelen die u in portefeuille heeft gratis toegang hebben tot de PREMIUM analyses. Dit zal u in staat stellen om zonder kosten uw bestaande aandelenposities optimaal te blijven opvolgen. De PREMIUM kost EUR 20 per maand voor een onbeperkt aantal analyses. Deze versie is gratis voor de maand waarin u als cliënt tenminste 3 beurstransacties hebt uitgevoerd. Voor die maand wordt de maandelijkse kostprijs dan niet aangerekend.

Is de Global Analyzer een volledig automatische tool?

Ja. Op deze manier wordt elk mogelijk subjectief element uit de analyses geweerd en baseert de Global Analyzer zich uitsluitend op betrouwbare en objectieve gegevens.

Hoe vaak worden de analyses van de Global Analyzer geüpdated?

De update gebeurt dagelijks voor alle aandelen. Op deze manier beschikt u elke dag over een up-to-date analyse van de aandelen die u interesseren.

Kan ik ook andere activaklassen (zoals obligaties, fondsen, gestructureerde producten, opties, turbo's,...) door de Global Analyzer laten onderzoeken?

Neen, de Global Analyzer beperkt zich tot de analyse van aandelen.

Houdt de Global Analyzer rekening met mijn beleggingsprofiel?

Neen. De aanbevelingen van de Global Analyzer gebeuren volledig losstaand van uw beleggingsprofiel.

Houdt de Global Analyzer rekening met mijn bestaande effectenportefeuille?

Neen. De aanbevelingen van de Global Analyzer gebeuren volledig losstaand van uw bestaande effectenportefeuille.

Wat is het verschil tussen de Global Analyzer en het Idea Center?

Het Idea Center is een hulpmiddel voor de aandelenbelegger die deze in staat stelt om snel een lijstje samen te stellen van potentieel interessante aandelen.

Een dergelijke lijst wordt bekomen door het uitvoeren van een snelle selectie op basis van enkele criteria.

Het is dan absoluut noodzakelijk dat de belegger de aandelen die voorkomen op deze Idea-lijst verder diepgaand analyseert alvorens een beleggingsbeslissing te nemen.

Deze analyse kan onder andere gebeuren aan de hand van de Global Analyzer.

Heeft Keytrade Bank eigen posities in de aandelen waarover de Global Analyzer aanbevelingen formuleert?

Neen, Keytrade Bank heeft geen eigen « trading book » en houdt dus geen eigen tradingposities aan. Op deze manier kunnen wij het best de objectiviteit van de analyse van de Global Analyzer garanderen.