Hoe kunnen we u helpen?

Wat is Collar Logic?

Een Collar is er om de belegger te beschermen, en moet voorkomen dat een order uitgevoerd wordt aan een prijs die te ver van de laatst gevormde koers ligt.

Waarom gebruikt Euronext een Collar Logic?

Een Collar is een door Euronext bepaalde prijsvork waartussen de beurstransacties dienen te gebeuren. Deze prijsvork wordt automatisch aangepast en wordt berekend op de laatst gevormde koers. In de gedetailleerde koersinformatie op onze beveiligde website kan u zien welke de Collar is van een aandeel onder koersmarge.

Wat zal er gebeuren indien u toch een order plaatst buiten de Collar?

Keytrade Bank heeft ervoor gekozen om automatisch de orders buiten de Collar te bevestigen, na het afbeelden van een waarschuwing. Wanneer u een order ingeeft met een limiet die buiten de Collar ligt, zal u hiervoor een waarschuwingsbericht te zien krijgen dat meldt dat uw limiet buiten de Collar ligt. U kan dit order desalniettemin bevestigen (door uw bevestigingscode in te geven), een bericht voor bevestiging zal dan automatisch naar Euronext gestuurd worden en uw order zal in principe uitgevoerd worden buiten de Collar. Indien u een marktorder ingeeft, zal er geen waarschuwing zijn en kan uw order dan ook buiten de Collar uitgevoerd worden. Orders die langer dan 30 seconden in het orderboek staan en die plots een 'match' buiten de Collar krijgen, zullen verworpen worden door de Euronext. Dit kan alleen gebeuren door een plotse koersbeweging waarbij de 'match' koers buiten de Collar zit. Indien een order gedeeltelijk wordt uitgevoerd, zal bij een volgende match buiten de Collar het resterende gedeelte van het order geannuleerd worden.