Hoe kunnen we u helpen?

Verzekeringen bij Keyhome

Is een schuldsaldoverzekering verplicht?

Ja, een schuldsaldoverzekering is verplicht als u bij Keytrade Bank een hypothecair krediet afsluit. Wij kozen Cardif als preferente partner vanwege hun erg competitieve aanbod, maar u bent vrij om een andere verzekeraar te kiezen. Dit heeft geen invloed op uw rentevoet. In sommige uitzonderlijke gevallen kan u een hypothecair krediet aangaan zonder schuldsaldoverzekering. Stuur ons in dat geval een email naar keyhome.experts@keytradebank.com. Gelieve te noteren dat een persoonlijke borgstelling en groepsverzekering niet als vervangende zekerheid voor een schuldsaldoverzekering aanvaard worden.

Kan ik een andere verzekeraar kiezen dan de preferente partners van Keytrade Bank?

Keytrade Bank is van mening dat het aanbod van onze verzekeringspartners Cardif en Ethias tot het beste behoort wat de markt te bieden heeft, maar u bent vrij om een andere verzekeraar te kiezen. Als u een andere verzekeraar dan Cardif kiest voor de schuldsaldoverzekering, moet u de spreiding van de schuldsaldoverzekering over de kredietnemers in acht nemen die Keytrade Bank vraagt (die wordt vermeld op het overzichtsscherm van een simulatie en op je aanvraagformulier). Het is belangrijk dat zowel de schuldsaldoverzekering als de brandverzekering onderschreven zijn alvorens de authentieke akte verleden word.

Is het met 2 kredietnemers mogelijk om de schuldsaldoverzekering te verdelen over beide kredietnemers?

Als er 2 kredietnemers zijn, wordt in het overzichtsscherm van uw simulatie een spreiding voorgesteld van de schuldsaldoverzekering die u kunt aangaan bij onze partner. U kunt die spreiding desgewenst veranderen, voor zover u het minimumpercentage van elke kredietnemer in acht neemt. Als u wilt kun u ook elke kredietnemer verzekeren voor 100% van het kredietbedrag. Bovendien staat het u vrij om bijkomende verzekeringen af te sluiten en de periodiciteit van de premie (maandelijks, driemaandelijks, jaarlijks ...) te kiezen.

Door ons gebruik van cookies te aanvaarden, geeft u ons de gelegenheid om uw gebruikservaring op onze site te verbeteren: die verloopt sneller, persoonlijker en veiliger. U kan op gelijk welk moment deze parameters wijzigen.