Hoe kunnen we u helpen?

Verzekeringen bij Keyhome

Is een schuldsaldoverzekering verplicht?

Ja, bij Keytrade Bank is een schuldsaldoverzekering verplicht wanneer u een hypothecair krediet afsluit. Zo is Cardif de partner die onze voorkeur geniet vanwege haar erg competitieve aanbod. Toch bent u bij onze bank vrij om een andere verzekeraar te kiezen, zonder dat dit een invloed zou hebben op uw rentevoet.

In sommige uitzonderlijke gevallen kan u een hypothecair krediet aangaan zonder schuldsaldoverzekering. Stuur ons in dat geval een e-mail naar keyhome.experts@keytradebank.com. Gelieve te noteren dat een persoonlijke borgstelling en groepsverzekering niet als vervangende zekerheid voor een schuldsaldoverzekering aanvaard worden.

Kan ik een andere verzekeraar kiezen dan de voorkeurspartners van Keytrade Bank?

Al hebben we bij Keytrade Bank met Cardif en Ethias de beste verzekeringspartners die vandaag op de markt zijn, u bent vrij om een andere verzekeraar te kiezen. Wanneer u een andere verzekeraar kiest voor uw schuldsaldoverzekering, moet u de gevraagde spreiding van de schuldsaldoverzekering over de kredietnemers in acht nemen. Die staat vermeld op uw aanbod. Opgelet, het is belangrijk dat zowel de schuldsaldoverzekering als de brandverzekering onderschreven zijn vooraleer de akte verleden wordt.

Is het met twee kredietnemers mogelijk om de schuldsaldoverzekering te verdelen over beide kredietnemers?

Ja, dat is mogelijk, al hangt de minimale dekking van uw schuldsaldoverzekering per kredietnemer af wat Keytrade Bank heeft beslist. U ziet deze beslissing in uw aanbod.