Hoe kunnen we u helpen?

Hoe werkt het Keyhome proces?

Hoe gebeuren de schijfopnames bij een bouw/verbouwing?

Schijfopnames bij een bouw/verbouwing gebeuren steeds op voorlegging van het opnamedocument en de facturen. Deze worden overgeschreven op de rekening van de aannemer of op uw rekening.

Moet ik mijn facturen zelf betalen?

Nee, u stuurt de facturen op (samen met een vrijgave document) en Keytrade Bank zal deze aan de aannemer betalen. Standaard bedraagt het minimumbedrag €2500 per vrijgave.

Wat gebeurt er nadat ik mijn aanvraag heb ingediend?

Nadat u uw kredietaanvraag heeft ingediend, ontvangt u uw aanvraagformulier in uw persoonlijke ruimte (indien u nog geen klant bent) of op de transactiesite (indien u al klant bent). Dit aanvraagformulier kan u elektronisch ondertekenen en vervolgens dient u ons de nodige documenten te bezorgen. Zodra Keytrade Bank al die documenten ontvangen heeft, wordt uw kredietaanvraag (gemiddeld) binnen de twee weken behandeld. Meer informatie over het proces vindt u in onze tijdlijn.

Wanneer start de aflossing van de lening?

De eerste maandelijkse aflossing is verschuldigd op de 1e werkdag van de maand volgend op de akte. Een voorbeeld: als u de akte ondertekent op 19 april, betaalt u op 1 mei de interesten op het kredietbedrag voor de periode 19/04 tot 30/4 . Pas vanaf 1 juni begint u het kapitaal en interesten op uw hypothecaire lening te betalen zoals vermeld in de aflossingstabel . Opgepast: deze regel is enkel van toepassing bij een aankoop of een herfinanciering.

Heeft mijn contracttype een invloed op mijn kredietaanvraag?

Uw contracttype kan mogelijk een invloed hebben op uw kredietaanvraag. Bij analyse door één van onze kredietexperten wordt dit mee opgenomen.

Wat is de status van mijn kredietaanvraag?

Gelieve na te kijken of u het aanvraagformulier online ondertekend heeft en ons alle bewijsstukken bezorgd heeft. Indien dit het geval is: u kan ons contacteren voor meer info via keyhome@keytradebank.com

Wanneer heb ik een schatting nodig?

Er wordt dossier per dossier bekeken of er een schatting nodig is rekening houdende met een aantal risicoparameters. Indien u een simulatie heeft gemaakt van uw vastgoedproject, wordt er vermeld of een schatting nodig zal zijn. De kost voor deze schatting bedraagt €250

Waar vind ik een overzicht van het volledige proces?

Van de simulatie tot de kredietaanvraag kan u zien waar u zich in het proces bevindt dankzij het navigatiepaneel aan de linkerkant van het scherm (of bovenaan het scherm als u een mobiel apparaat gebruikt) op uw transactionele website als u klant bent of in uw persoonlijke omgeving als u nog niet klant bent. Zodra u een aanvraag hebt ingediend, krijgt u bovenaan het scherm een duidelijk overzicht van alle stappen tot de voltooiing van de kredietaanvraag. Klik hier voor een gedetailleerd overzicht van alle stappen van de simulatie tot de vrijgave van het krediet.

Op welk punt in het proces wordt het aanbod bindend?

Zodra u het kredietaanbod online ondertekent, wordt het bindend voor u. Een overzicht van het volledige proces vindt u hier.

Hoe kan ik een offerte weigeren?

Als u een offerte heeft ontvangen en u niet met Keytrade Bank in zee wilt gaan, kan u ons laten weten dat u niet op ons aanbod wenst in te gaan. Als u niet reageert binnen de geldigheidstermijn van 20 dagen, vervalt de offerte automatisch.

Hoelang duurt het proces om een krediet bij Keytrade Bank te bekomen?

Via deze link bekomt u een overzicht hoelang het proces duurt om een krediet bij Keytrade Bank te bekomen.

De domiciliëring heeft nog niet plaatsgevonden, wanneer zal deze plaatsvinden?

De eerste domiciliëring zal plaatsvinden de 1ste dag van de maand volgend op het ondertekenen van de kredietakte bij de notaris.

Wat voor zekerheden kan ik gebruiken om mijn hypothecair krediet te dekken?

In de simulatietool stellen we altijd een hypotheek voor, al dan niet in combinatie met een hypothecair mandaat. Momenteel zijn dit de enige waarborgen die we kunnen accepteren bij een kredietaanvraag.

Door ons gebruik van cookies te aanvaarden, geeft u ons de gelegenheid om uw gebruikservaring op onze site te verbeteren: die verloopt sneller, persoonlijker en veiliger. U kan op gelijk welk moment deze parameters wijzigen.