Door ons gebruik van cookies te aanvaarden, geeft u ons de gelegenheid om uw gebruikservaring op onze site te verbeteren: die verloopt sneller, persoonlijker en veiliger. U kan op gelijk welk moment deze parameters wijzigen.

Duurzame fondsen

Beleggen met de wereld van morgen in gedachten

Open architectuur


Respect voor ESG


Beschikbaarheid van een 'duurzame' beleggingsstijl

Hoe selecteert Keytrade Bank duurzame fondsen voor KEYPLAN?

In KEYPLAN vindt u verschillende fondsen met het label 'duurzaam'. De selectie van deze fondsen en de controle van de duurzaamheidscriteria werden uitgevoerd door Keytrade Bank.

Bij deze selectie kozen we bewust voor een open fondsenarchitectuur. Daarom werd geopteerd voor fondsen van verschillende fondshuizen. Binnen KEYPLAN dragen 7 van de 40 fondsen dit label.

Sommige van deze fondsen hanteren een meer algemene benadering rond duurzaamheid van aandelen of obligaties, andere richten zich eerder op een van de drie ESG-factoren zonder daarbij de andere elementen uit het oog te verliezen.

Wat betekent 'duurzaam' voor Keytrade Bank?

Ruime aandacht voor de drie ESG-factoren.Binnen KEYPLAN houden de zeven fondsen met het label 'duurzaam' rekening met deze factoren. Sommige van deze fondsen gaan nog verder en hanteren ook uitsluitingscriteria bij het kiezen van hun beleggingen, zoals het uitsluiten van bedrijven die betrokken zijn bij alcohol, wapens, gokken, pornografie en tabak.

Lees zeker de essentiële beleggersinformatie (KIID) en het prospectus van het fonds voor meer gedetailleerde informatie over elk beleggingsbeleid.

Een 'duurzaam' beleggingsplan in KEYPLAN

Steeds meer mensen willen met hun beleggingen een positieve impact op de toekomst genereren. Maar ze vinden dat moeilijk of hebben niet genoeg tijd om de belegging te vinden die aan hun behoeften voldoet. Om die drempel voor duurzaam beleggen te verlagen, hebben we een duurzaam KEYPLAN in ons aanbod.Voordelen

  • Een fonds belegt gelijktijdig in tientallen tot honderden aandelen of obligaties. Zo spreidt u het risico en het rendement van uw beleggingen.
  • De vermogensbeheerder doet het werk voor u: op basis van verschillende duurzaamheidscriteria selecteert hij de aandelen en/of obligaties waarvoor hij het meeste potentieel verwacht.
  • Mogelijk vanaf 25 euro/jaar.

Start een simulatie

keyplan image