Door ons gebruik van cookies te aanvaarden, geeft u ons de gelegenheid om uw gebruikservaring op onze site te verbeteren: die verloopt sneller, persoonlijker en veiliger. U kan op gelijk welk moment deze parameters wijzigen.

Over ons

Over ons

Als Belgische marktleider in online trading sinds 26 jaar biedt Keytrade Bank een gamma financiële producten en diensten op maat van al wie zelf zijn financiële zaken wil beheren. Op een ondubbelzinnige en eenvoudige manier.

Onze geschiedenis

In 1998 ziet de eerste Belgische online beleggingssite het licht: VMS-Keytrade. Het succes van de site is overweldigend.

Met de overname van RealBank in 2002 krijgt VMS-Keytrade het bankstatuut. Keytrade Bank is voortaan de naam.

In 2005 verwerft de Groep Crelan (het vroegere Landbouwkrediet) Keytrade Bank, dat 100% filiaal wordt. Vandaag, en dit sinds juni 2016, maakt Keytrade Bank deel uit van de groep Crédit Mutuel Arkéa.

Vanaf het begin kende Keytrade Bank een ononderbroken groei en doorstond de jonge bank probleemloos de financiële crisissen, wat wijst op de robuustheid van zijn ondernemingsmodel. Dit businessmodel bestaat uit het succesvol combineren van de rendabiliteit van de cliënten met die van de bank.


Onze missie

« We bedenken en bieden innoverende, aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke middelen aan die cliënten en niet-cliënten de kans geven om op gelijk welk moment controle te hebben over hun financiën en er het maximale rendement uit te halen voor de laagst mogelijke kostprijs, waarbij we ze de mogelijkheid bieden om te communiceren met specialisten wanneer het hen past. We willen de favoriete bank van autonome mensen zijn. »


Onze visie

Keytrade Bank heeft de ambitie te groeien en zich te ontwikkelen door zich te richten op een steeds groter aantal cliënten. De penetratie van het internet in de Belgische gezinnen en de steeds verder groeiende aandacht van financiële consumenten voor transparante prijzen en verlaagde kosten, bieden ons een belangrijk cliëntenpotentieel.

Het strategisch objectief is om Keytrade Bank te ontwikkelen als een online financiële one stop shopping die de consument toelaat makkelijk het financiële product te vinden dat het best bij hem past: zichtrekening, aandelen, fondsen, spaarrekening, termijnrekening, verzekeringen,...) .


Onze engagementen

De commerciële politiek en de toegepaste prijzen van Keytrade Bank zijn transparant, fair, eerlijk en conform de reglementering.

Keytrade Bank ziet erop toe dat zijn online diensten altijd beschikbaar zijn.

Keytrade Bank hecht zeer veel belang aan het correct informeren van zijn cliënten over prijzen en risico's.


De veiligheid van online verrichtingen is een zeer belangrijk aspect voor Keytrade Bank. We blijven hierin investeren om onze cliënten de nodige veiligheid te bieden zonder de efficiëntie van de transacties en de gebruiksvriendelijkheid van het platform in het gedrang te brengen.

Het beheer van Keytrade Bank is gekenmerkt door voorzichtigheid en een niet-speculatieve aanpak. Daardoor hebben wij zonder schade de financiële crisis doorstaan die een aantal andere banken wel heeft ten gronde gericht. Door onze uitstekende liquiditeit kunnen wij onze spaarders een absolute zekerheid bieden.


Onze interne waarden

  • een geest van vernieuwing
  • groepsgevoel, betrokkenheid en solidariteit tussen de afdelingen
  • doelgerichtheid
  • nabijheid van het management
  • zelfstandigheid en aanpassingsvermogen
  • integriteit