Door ons gebruik van cookies te aanvaarden, geeft u ons de gelegenheid om uw gebruikservaring op onze site te verbeteren: die verloopt sneller, persoonlijker en veiliger. U kan op gelijk welk moment deze parameters wijzigen.

Terug naar de KEYPRIVATE pagina

Investeringscomité: portefeuillebeheer
met grondige analyses van experts

Het investeringscomité bestaat uit experts uit de financiële sector met een grondige kennis van risicobeheer en financieel management. Het comité monitort het rendement van de portefeuilles en de bijhorende risico’s. Het investeringscomité komt maandelijks samen, of vaker wanneer de actualiteit dit vereist.
Op basis van studies van wereldspelers zoals BlackRock en Amundi, analyseren de leden van het comité de wereldwijde economische situatie. Ze schatten aan de hand van deze input de gevolgen voor de 8 trackers in. Vervolgens evalueren ze de investeringen van de verschillende portefeuilles en stellen bij waar nodig.
Het comité publiceert maandelijks een rapport, dat u als KEYPRIVATE klant kan inkijken.

Taken

  • Opvolgen van wereldwijde marktsituatie en evolutie
  • Review van activaklassen van elk risicoprofiel
  • Algemene opvolging van het rendement van de investeringen
  • Opvolging en mogelijke aanpassing van de input voor de portfolio optimizer (Gambit)
  • Beslissen over herbalancering van portefeuilles
  • Beslissen over het tracker universum

De leden

5 experts in portefeuillebeheer staan in voor een maximaal rendement. In het investeringscomité zetelen 5 experts: twee van Keytrade Bank, één van Federal Finance, één van European Capital Partners en één onafhankelijke expert.

Gorik Nelissen

Hoofd financiële markten Keytrade Bank

Doorgedreven kennis van financiële producten, 15 jaar ervaring en specialist in trackers.

Gert De Mesure

Onafhankelijk financieel expert

25 jaar actief op de financiële markten bij enkele grote instellingen en momenteel gewaardeerd onafhankelijk expert. Hij combineert de ervaring van financieel analist en ervaring in the field.

Léon Kirch

Chief Investment Officer European Capital Partners

20 jaar actief in het beheer van portefeuilles en 15 jaar ervaring in European Value Equities. Fondsbeheerder van « Nordea European Value » tussen 2002 & 2014. Managing Partner & Chief Investments Officer bij European Capital Partners (Luxemburg) sinds 2014, fondsbeheerder van ECP Flagship European Value.

Loïc L’Hermitte

Verantwoordelijke van het vermogensbeheer Federal Finance

30 jaar ervaring in vermogensbeheer, waarvan 14 jaar als hoofd van het Beheer onder Mandaat Bij Federal Finance Gestion - voorloper van het vermogensbeheer in Frankrijk voor online levensverzekeringen met “Fortuneo-Vie” (sinds 2005).

Geert Van Herck

Voorzitter van het investeringscomite

Hij startte zijn carrière als financieel analist bij AXA Bank Europe en daarna bij beleggingsblad De Belegger. Later ging hij aan de slag bij Leleux Associated Brokers waar hij ook lid was van het strategisch investeringscomité. Sinds 2015 is hij Chief Strategist KEYPRIVATE bij Keytrade Bank.