Door ons gebruik van cookies te aanvaarden, geeft u ons de gelegenheid om uw gebruikservaring op onze site te verbeteren: die verloopt sneller, persoonlijker en veiliger. U kan op gelijk welk moment deze parameters wijzigen.

Keytrade Bank neemt klantenportefeuille Moneyou België over

Gepubliceerd op:

30/07/2019

Brussel, 30 juli 2019 – Keytrade Bank, Belgisch bijkantoor van Arkéa Direct Bank, en Moneyou, onderdeel van ABN AMRO, maken vandaag bekend dat Keytrade Bank de spaarportefeuille van Moneyou België overneemt. Hiermee houdt Moneyou op te bestaan in België. Als Belgische marktleider op het vlak van online bankieren is Keytrade Bank zeer tevreden met de overname van de klantenportefeuille van Moneyou België. “De visie van Moneyou sluit naadloos aan bij die van Keytrade Bank: volledig digitaal én zonder onnodige kosten. Vanuit onze jarenlange ervaring als digitale bank hebben we een duidelijk beeld van de verwachtingen van de consument. We kijken ernaar uit om de klanten van Moneyou deze herfst te verwelkomen en hen kennis te laten maken met onze  klantgerichte aanpak”, vertelt Thierry Ternier, CEO van Keytrade Bank.

Lage rente

Moneyou België zet zijn activiteiten in België stop. Vanaf november 2019 worden de huidige Belgische klanten van Moneyou ondergebracht bij Keytrade Bank, de Belgische marktleider op het vlak van online bankieren en beleggen. Klanten van Moneyou hoeven hiervoor niets te ondernemen. De overzetting naar Keytrade Bank gebeurt automatisch.

“Met de huidige lage rente is het niet gelukt om Moneyou in België te laten groeien tot een door ons gewenst niveau. Keytrade Bank is marktleider in online transacties in België”, verduidelijkt Bas Boelhouwers, CEO Moneyou. “Onze klanten zijn in goede handen bij Keytrade Bank.”

Keytrade Bank zet groei verder

De voorbije jaren heeft Keytrade Bank met onder meer de overnames van het online cliënteel van PSA Bank en van de fondsen en pensioenspaarfondsen van Rabobank België een mooie groei neergezet. Met de overname van de klantenportefeuille van Moneyou in België kan Keytrade Bank zijn groei verderzetten, en wel met klanten die geloven in een digitale toekomst.

“Moneyou beschikt over 100% digitale klanten. Net zoals onze huidige eigen klanten kiezen zij bewust voor een digitaal alternatief waarbij ze zelf de touwtjes in handen hebben. Vanuit onze jarenlange ervaring als digitale bank hebben we een duidelijk zicht op welke ondersteuning onze klanten nodig hebben en verwachten”, stelt Thierry Ternier, CEO van Keytrade Bank. “We kijken ernaar uit om deze herfst de klanten van Moneyou kennis te laten maken met onze klantgerichte aanpak.”

Lage bankkosten dankzij digitaal DNA

Keytrade Bank is de grootste online bank in België met een brede waaier van diensten: van dagelijks bankieren, tot beleggingsproducten en hypothecair krediet. “Het lijkt ongewoon maar Keytrade Bank heeft geen fysieke kantoren. Dat bespaart zowel ons als de klant onnodige kosten”, verduidelijkt Ternier. “De digitalisering van de banksector vormt voor ons dus alles behalve een bedreiging. Meer zelfs, ons digitaal DNA is de reden dat we zulke sterke groeicijfers kunnen voorleggen, én onze kostenstructuur zo schaalbaar is.”

Ontdek andere artikels uit dezelfde categorie