10 manieren om te besparen met apps

Keytrade Bank logo

Keytrade Bank

keytradebank.be

Besparen in uw koelkast

Met apps zoals Too Good To Go of Phenix doet u niet alleen uw portemonnee een gunst, maar helpt u ook in de strijd tegen voedselverspilling. Via de app koopt u overschotten bij de bakker, supermarkt of andere handelaren voor een budgetvriendelijke prijs. Met OLIO kan u dan weer zelf restjes aan mensen in uw buurt aanbieden. En onder meer met de app Slim Koken kan u via een zoekfunctie recepten vinden waarmee u restjes uit uw koelkast verwerkt.

Besparen in uw kleerkast

Met tweedehands slaat u drie vliegen in één klap: u koopt goedkoper, u verkoopt wat u niet meer nodig hebt (ka-ching!) en u wordt een held van de circulaire economie. Vinted, 2dehands.be, Zalando (pre-owned), The Next Closet, … keuze te over.

Besparen in uw gereedschapskoffer

Waarom zou u een nieuwe boormachine kopen als u slechts af en toe eens een gaatje maakt? Lenen bij de buren in de straat of in de wijk kan onder meer met Peerby. Ook voor luidsprekers, bakfietsen, tenten en 1001 andere spullen. 

Besparen op uw telefoonrekening

Voor heel wat mensen een evidente, maar we geven hem voor alle zekerheid toch even mee: bel via WhatsApp, Skype, FaceTime, … in plaats van met uw telefoon.

Besparen op uw energierekening

Nog niet in een app beschikbaar, maar wel handig als er wat aan uw energiefactuur mag gebeuren. Ontdek de laagste tarieven voor gas en elektriciteit in VlaanderenBrussel en Wallonië.

Besparen op uitjes en vakanties 

Een vijfgangendiner, een massage, een hotelovernachting, … met apps zoals Social Deal koopt u een voucher en scoort u mooie kortingen. In dezelfde categorie vindt u Groupon en Groupdeal. 

Met apps en platformen zoals Kayak, Hopper en Skyscanner betaalt u wellicht geen cent te veel voor uw vakantie. De apps vergelijken de tarieven op verschillende reiswebsites. Zo kan u de voordeligste vluchten vinden. Sommige helpen u ook de voordeligste hotelkamers en huurauto’s vinden.

Besparen dankzij de laagste prijzen

Een nieuw computerscherm voor 214 euro, of datzelfde nieuwe computerscherm voor 199 euro? Websites zoals comparer.be helpen u de goedkoopste aanbieder te vinden. 

In de app myShopi vindt u dan weer een overzicht van de folders van de meeste grote winkelketens in België.

Onderweg besparen

Petrollo helpt brandstof besparen, bijvoorbeeld door in de bebouwde kom aan te geven wanneer u best het gaspedaal loslaat en al rijdend tot aan het stoplicht doorbolt. Na elke rit kan u zien hoeveel centen en CO2-uitstoot u bespaarde door ecologisch te rijden. 

Niet in een app verkrijgbaar, maar wel interessant om te weten waar u in uw buurt het goedkoopst tankt: carbu.com

Heeft u geen auto, of rijdt u vaak alleen? Dan kan carpoolen een idee zijn. Met apps zoals BlaBlaCar en Carpool met Mpact deelt u een auto met anderen die dezelfde bestemming hebben. 

Besparen door te budgetteren 

Hulp nodig om beter zicht te krijgen in uw persoonlijke financiën? Dan helpt een budgetteringsapp uw inkomsten en uitgaven te organiseren, zodat u uw zuurverdiende centen verstandiger kan uitgeven. Onder meer Wally, Goodbudget en YNAB (You Need a Budget) werken prima.

Vergeet uw klantenkaart nooit meer

Aanbiedingen mislopen omdat uw klantenkaart in uw andere handtas of jas zit? Stocard is een klantenkaarten-app die al uw klantenpasjes voor uw digitaliseert. Alleen uw telefoon niet vergeten, is de boodschap.

Deze communicatie bevat geen beleggingsadvies of aanbeveling, noch een financiële analyse. Niets in deze communicatie mag worden geïnterpreteerd als zijnde informatie met contractuele waarde van eender welke aard. Deze communicatie is uitsluitend ter informatie bedoeld. Keytrade Bank kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eender welke beslissing op basis van de informatie die deze communicatie bevat, noch voor het gebruik ervan door derden. Gelieve u in te lichten voor u in financiële instrumenten belegt. Lees daarom aandachtig het document "Overzicht van de belangrijkste kenmerken en risico’s van financiële instrumenten" bij documenten op keytradebank.be.

Andere artikels die u mogelijk interesseren