KEYplan

Investeer in een duurzamere, betere toekomst

Young woman with green shirt and phone (top block)

Uw geld én meteen ook de maatschappij vooruit helpen. Dat is wat we met de 'duurzame' beleggingsstijl binnen Keyplan willen doen.

Simuleer het zelf

Kies de details van uw Keyplan

(Optioneel)
EUR
EUR
Per trimester
Evenwichtig
keyplan

Evenwichtig

Stel dat ik sinds 01/04/2014 belegd had voor een totaal van 0EUR

Dan zou dit evenwichtig KEYPLAN nu een waarde hebben van 0EUR

Verschil

+0EUR

Duurzaam Keyplan

 • Ecology leaf illustration (CTA)

  'Duurzaam' als mogelijke beleggingsstijl

  Bij Keyplan staat u zelf aan het roer. Onze experts hebben - om het voor u makkelijker te maken - vier beleggingsstijlen (voorzichtig, evenwichtig, gedurfd en duurzaam) gedefinieerd. Daarvan hebben ze er één samengesteld met fondsen die de tag 'duurzaam' mogen krijgen. Ook à la carte ' kunt u uw beleggingsplan 'duurzaam' maken, aangezien 7 fondsen van de 40 Keyplan-fondsen de tag 'duurzaam' hebben.

 • Wellbeing from nature illustration (CTA)

  Gediversifieerd en gespreid in de tijd

  Volgens de twee gouden regels bij beleggen: bij KEYPLAN spreidt u uw beleggingen in de tijd en over verschillende regio’s en sectoren. Daardoor verkleint u uw risico’s. De opbrengst van een Keyplan is immers niet gegarandeerd.

 • Bank Building illustration (CTA)

  Duurzaam zoals in Sustainable Finance Disclosure Regulation

  Bij Keytrade Bank krijgen enkel de fondsen de tag ‘duurzaam’ indien ze een duurzame beleggingsdoelstelling hebben. Ze dienen dus te vallen onder Artikel 9 van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). Wilt u meer info over de keuzes van elke fondsenbeheerder? Lees dan zeker eens de essentiële beleggersinformatie (KIID) en het prospectus van elk fonds.

 • Mobile settings illustration (CTA)

  Eenvoudig en flexibel

  Kies op basis van uw persoonlijke situatie en uw plannen het bedrag dat u wilt beleggen. Maandelijks, trimestrieel, semestrieel of jaarlijks? Dat bepaalt ú ... en ú alleen.

  Achteraf wijzigen? Ook dat gaat heel eenvoudig. Met Keyplan koppelt u flexibiliteit aan eenvoud en dat maakt het de ideale oplossing om met beleggen te beginnen.

 • Coin in hand illustration 3 (CTA)

  Geen kosten

  0EUR kosten. Voor het openen van een Keyplan betaalt u geen kosten. Ook het beheer en uitstappen zijn volledig gratis.

Hoe selecteert Keytrade Bank duurzame fondsen voor Keyplan?

In Keyplan vindt u verschillende fondsen met de tag 'duurzaam'. De selectie van deze fondsen en de controle van de duurzaamheidscriteria werden uitgevoerd door Keytrade Bank. Bij deze selectie kozen we bewust voor een open fondsenarchitectuur. Daarom werd geopteerd voor fondsen van verschillende fondshuizen. Binnen Keyplan dragen 7 van de 40 fondsen deze tag. De Europese verordening betreffende informatieverschaffing over duurzaamheid in de financiële dienstensector, beter bekend als SFDR, is sinds 10 maart 2021 van kracht. Deze verordening wil voorkomen dat beheerders van beleggingsfondsen hun producten groenwassen en duurzamer voorstellen dan ze in werkelijkheid zijn. Daarom verplicht SFDR beheerders van instellingen voor collectieve belegging (ICB’s) openheid te geven over hoe duurzaam hun beleggingen zijn. Ze moeten meer bepaald aangeven hoe ze doelstellingen op het vlak van milieu, sociaal beleid en governance (ESG) integreren in hun beleggingsbeleid. Die informatie moeten ze geven in de prospectussen van hun fondsen en compartimenten. Op basis van die informatie onderscheidt SFDR drie belangrijke fondsencategorieën. Artikel 9 omvat fondsen met een duurzame doelstelling. Fondsen die ecologische en sociale kenmerken promoten maar geen duurzame beleggingsdoelstelling hebben behoren tot de categorie van artikel 8. Fondsen zonder ecologische en sociale kenmerken of zonder duurzame doelstelling moeten enkel artikel 6 van SFDR naleven.

Niet te missen

Door ons gebruik van cookies te aanvaarden, geeft u ons de gelegenheid om uw gebruikservaring op onze site te verbeteren: die verloopt sneller, persoonlijker en veiliger. U kan op gelijk welk moment deze parameters wijzigen.